Esteu aquí: Inici Informació ambiental de Lleida Mobilitat Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Accions del document

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Per Pietat Pizarro Gonzàlez Darrera modificació 06-10-2016 13:55

 

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

 

DE LLEIDA 2016:

 

"Mobilitat intel·ligent, economia potent"

 

DEL 16 AL 22 D'OCTUBRE

baner smss 2011.bmp

 

 Propera activitat: PEDALADA POPULAR

 

Lleida s’adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, per setzena vegada consecutiva, per tal de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Enguany  el lema europeu de la setmana és ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, per tal de fer palès que a més de vetllar per una vida saludable, la mobilitat sostenible i segura també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.


Els objectius principals d’aquesta celebració doncs són:
•    Estimular una mobilitat compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics, sobre la salut de les persones,
•    Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics, versus la utilització del vehicle privat motoritzat.
•    Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.Les activitats programades per la Setmana de la Mobilitat a Lleida són:

   

PROGRAMA DE LA SETMANA
ACTIVITAT DATA
Sessió participativa revisió del Pla de Mobilitat Urbana
Dimecres 21

Procés participatiu de revisió del Pla de Mobilitat Urbana amb la constitució de grups amb l'objectiu:

  • Fer balanç del PMU 2011-2017 i donar a conèixer les actuacions executades fins al moment en el marc d'aquest Pla.
  •  Debatre la vigència de les mesures previstes al PMU i aquells aspectes clau que requereixen d'una revisió més aprofundida.
Celebrem el "Dia Sense Cotxes" amb els centres educatius del barri de Cappont

Dijous 22

d'11 a 13h al C/Riu Ebre

Amb la participació dels 3 centres escolars de primària: Escola Camps Elisis, Francesco Tonucci i Frederic Godàs, s'organitzarà un foto muntatge al·legòric a l'ús de l'espai públic, i de les diferències entre les emissions de CO2 dels diferents mitjans de transport en cotxe privat  / bus  / a peu. Descoberta de l'entorn escolar segur a partir dels desplaçament que faran els estudiants des de les seves escoles al punt on es farà l'activitat

SUPERCURSES:

Mobilitza't, fes salut i millora el medi ambient

Diumenge 25

de 9:30 a 14h al Parc de la Mitjana

Organització de recorreguts pel parc de la Mitjana per fomentar a nivell familiar els desplaçaments a peu i en bicicleta. Activitat replicada a diferents ciutats catalanes

Durant el mati hi haurà diferents modalitats de curses per edats i condicions, així com tallers i activitats a l’acabar les curses, entre les que s’inclou un Joc sobre Mobilitat Sostenible que dinamitzaran els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’animació d’activitats físiques i esportives de l’INS Joan Oró.

 

Activitat coorganitzada amb Kaptiva Sports i CLUB SUPER 3 amb col·laboració d’Esports de la Paeria

Inscripcions: www.supercurses.com

Dimarts 27

de 10 a 14h a l'UdL-Campus de Cappont

 Cursa de la Mobilitat Escolar

Dimarts 4 d'octubre

de 9 a 11h

dels Instituts fins a la pl Sant Joan

Activitat coorganitzada amb l’ ATM.
Per cada centre participarà un curs (20-25 alumnes+ professors) el qual es dividirà en 4 subgrups: en bicicleta, a peu, en bus, en cotxe.
A les 9:30h es donarà el tret de sortida, per cada mitjà i a cada centre. El punt d’arribada al voltant de les 10:30 serà la Plaça de sant Joan Allí es farà presentació de resultats i parlament autoritats, lliurament petit obsequi participants (pendent saber si ATM donarà un petit refrigeri participants)

PEDALADA POPULAR pels carrers de Lleida

Diumenge 9 d'octubre

a les 11h Sortida

des del Parc de la Mitjana


Aquest acte forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i s'organitza conjuntament amb centenars de municipis europeus, amb l'objectiu de fomentar els desplaçaments segurs i saludables dins les ciutats.

Recorregut de la pedalada:

 Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.
Recorregut per a bicicletes de dues rodes.

Amb la col·laboració:

  • Institut Joan Oró
  • Sanuy Fruits


* INFORMACIÓ DE SEGURETAT
Pedalada festiva i no competitiva. S'anirà en grup.
Durant el recorregut, feu cas als voluntaris i a la Guàrdia Urbana i, sobretot, no els avanceu.
Segons la nova llei de trànsit, en l'àmbit urbà és obligatori l'ús del casc en bicicleta pels menors de 16 anys. És recomanable per tothom.

 


MEDI AMBIENT I HORTA  |  C/ Tallada 32 · 25002 Lleida · Tel: 973 700 455 · mediambient@paeria.cat  |  Desenvolupat per:SemicInternet  |  Avís Legal
Accessibilitat  |  Llegenda de símbols  |  Ajuda'ns a millorar