Esteu aquí: Inici Espais naturals El camí del riu
Accions del document

El camí del riu

Per Manoli Alba Sánchez Darrera modificació 22-03-2012 13:08


El camí del riu és una proposta de recuperació i ordenació d’usos de l’entorn del riu Segre al seu pas pel municipi Lleida. La seva longitud és de 17 km i el seu recorregut va des del Parc de la Mitjana fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit, pel marge dret del riu, i fins al canal de Seròs pel marge esquerre.
 
Resseguint el camí del riu, ben segur que ens adonarem del valor del Segre com a corredor ecològic i territorial. I és que quan mirem com el riu passa, ens ofereix aigua, paisatge, fauna i vegetació. Però el riu també connecta. Si el seguim des de Granyena fins a Butsènit descobrirem vestigis del passat: ermites, molins, canals, sèquies, hortes...  mostres de la concentració d’activitats productives que la presència de l’aigua ha provocat.
Nova passarel·la camí del Riu
 

També comprovarem que els espais naturals fluvials com la Mitjana, els aiguamolls de Rufea, els patamolls de Butsènit o la Mitjana d’Alcoletge, aparentment separats, estan físicament connectats pel riu. Així, els martinets que s’ajoquen a la Mitjana, després van a pescar a les aigües somes de Granyena o els verns d’Alcoletge, deixen caure les seves llavors a l’aigua que després germinen aigües avall en un revolt de Butsènit.

 

El camí del riu és una invitació a descobrir–ho, tot gaudint i conservant aquesta continuïtat fluvial, que s’inicia al naixement del Segre, a l’alta Cerdanya francesa i continua fins la seva desembocadura al riu Ebre, a Mequinensa.

Camiriu

Veure mapa ampliat


MEDI AMBIENT I HORTA  |  C/ Tallada 32 · 25002 Lleida · Tel: 973 700 455 · mediambient@paeria.cat  |  Desenvolupat per:SemicInternet  |  Avís Legal
Accessibilitat  |  Llegenda de símbols  |  Ajuda'ns a millorar