Esteu aquí: Inici Agenda 21 de Lleida Agenda 21 Escolar de Lleida Varietats tradicionals
Accions del document

Treballem amb varietats tradicionals de l'Horta de Lleida 1415

Per Agenda 21 Escolar de Lleida Darrera modificació 05-09-2016 09:55

"Treballem amb varietats tradicionals de l'Horta de Lleida"

Bròquil llucat i Maduixa de Lleida

 

Les varietats tradicionals locals són varietats que han estat conreades pels agricultors durant segles, que s'han adaptat a les condicions de la seva àrea d'utilització tradicional i que han sobreviscut al pas del temps a base de traspassar el material de sembra de pares a fills. Malgrat això, en molts casos aquestes varietats s'han vist desplaçades per altres varietats comercials intensives.

 

Les varietats locals presenten molts avantatges:

·         Més adaptades a les condicions de cultiu de Lleida.

·         Tenen usos i qualitats específics que diversifiquen la base alimentària.

·         Tenen diferent sabor, aroma i gust.

·         Són altament nutritives.

·         Contribueixen a mantenir els coneixements agrícoles tradicionals.

·         Augmenten la biodiversitat de l'agrosistema.

      ·         Afavoreixen el desenvolupament de l'economia local.
Bròquil llucat.jpg

A Lleida, les varietats locals són un recurs de gran valor ambiental i un element d'identitat del territori, de la cultura, la història i la gastronomia de l'Horta de Lleida.

 

Treballem les varietats locals de l'Horta de Lleida - curs 2014-2015



Treballem les varietats locals de l'Horta de Lleida - curs 2013-2014


Treballem les varietats locals de l'Horta de Lleida - curs 2012-2013

Aquí trobareu tota la informació (documents de formació, propostes didàctiques, treball realitzat pels centres,...)

 


 


MEDI AMBIENT I HORTA  |  C/ Tallada 32 · 25002 Lleida · Tel: 973 700 455 · mediambient@paeria.cat  |  Desenvolupat per:SemicInternet  |  Avís Legal
Accessibilitat  |  Llegenda de símbols  |  Ajuda'ns a millorar